teleormaneanul.ro

Încă un sfârșit de săptămână aglomerat pentru Ambulanță

Must read

Numărul solicitărilor primite de Serviciul Județean de Ambulanță a crescut vizibil odată cu declanșarea valului 4 al pandemiei de COVID-19. Sute de apeluri sunt primite, zilnic, pe numărul pentru situații de urgență 112, cele mai multe fiind cazuri care vizează COVID-19:  recoltări de probe sau transport la/de la spital. Spre exemplu, numai la finalul săptămânii trecute, Serviciul Județean de Ambulanță a avut 315 solicitări pentru îmbolnăviri în masă, mai exact cazuri legate de COVID-19.

- Publicitate -

Însă dincolo de pandemia de coronavirus, echipajele de ambulanță sunt solicitate la sute de cazuri de afecțuni non-COVID. În perioada 22-25 octombrie, ora 08.00, Serviciul Județean de Ambulanță a avut 976 de solicitări, se arată într-un raport întocmit de conducerea instituției. Potrivit sursei citate, echipajele de salvare au intervenit, printre altele, la 70 de cazuri de tuse, probleme respiratorii minore, la 48 de cazuri de dureri abdominale sau de spate, dar și la 47 de cazuri de persoane inconștiente.

De asemenea, în perioada menționată, echipajele SAJ Teleorman au intervenit și la 39 de cazuri de conflicte și agresiuni fizice, la 13 cazuri de copii bolnavi, la șapte cazuri de psihiatrie, dar și la cinci cazuri de tentativă de suicid.

Pe de altă parte, echipajele de salvare au intervenit și la patru acciente rutiere, produse pe raza localităților Brebina, Alexandria, Merenii de Jos și Drăgănești Vlașca, din care au rezultat șase victime.

Și tot la finalul săptămânii trecute, echipajele SAJ Teleorman au constatat și decesul a nouă persoane, șase bărbați și trei femei, pentru care nu au mai putut face nimic să le salveze. Două dintre peroanele decedate, respectiv un bărbat de 63 de ani, din Conțești, și o femeie de 76 de ani, din Roșiori de Vede, s-au spânzurat, mai arată sursa citată.

- Advertisement -

More articles

Latest article