teleormaneanul.ro

Granturi pentru combaterea abandonului școlar 2022 – Dezbatere online pe marginea Ghidului Aplicantului

Must read

Ministerul Educației organizează, joi, în intervalul orar 13:00-15:00, o dezbatere pe marginea Ghidului aplicantului pentru schema de granturi a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), în cadrul căreia se va discuta despre ținte, așteptări, dar și reguli de finanțare.

- Publicitate -

Evenimentul se va desfășura în format online și se adresează tuturor actorilor-cheie ai ecosistemului școlar, respectiv elevi, cadre didactice, directori, părinți, inspectori, organizații non-guvernamentale, alte structuri reprezentative ale comunității.

Dezbaterea va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, iar cei care doresc să participe cu intervenții, online, trebuie să se înscrie printr-un mesaj (nume, prenume, calitatea în care doresc să participe) trimis pe adresa de e-mail consultare.pnras@edu.gov.ro, până cel târziu miercuri, 23 februarie, ora 20:00. Linkul de acces va fi comunicat prin reply la mesajul inițial.

Vor prelua sugestiile celor interesați: Marina Manea, Secretar de Stat; Radu Szekely, consilier ministru; Sorin Decă, Secretar General Adjunct, responsabil implementare PNRR; Simona Tănase, Director Direcția Monitorizare și Evaluare (DG România Educată).

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unităților de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

La nivelul județului Teleorman, 100 de instituții de învățământ preuniversitar au depus intenții de participare valide la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), până pe data de 27 ianuarie, potrivit listei publicate de Ministerul Educației.

Într-o primă etapă, până la finalul lunii martie 2022, la nivel național, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare.

- Advertisement -

More articles

Latest article