teleormaneanul.ro

„Endless present – Limited Future” – proiect de educație alternativă derulat la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”

Must read

Asociația Volum Art derulează, în perioada mai 2021 – octombrie 2022, proiectul „Endless present – Limited Future”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, care își propune să promoveze arta vizuală ca mijloc de comunicare și să contribuie la dezvoltarea de abilități noi, creative, în rândul copiilor și adolescenților.

- Publicitate -

În cadrul proiectului de educație non-formală și alternativă adresat copiilor cu vârste între 10 și 17 ani din Alexandria, Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Urziceni și Mizil, prin intermediul benzilor desenate și al poveștilor ilustrate, realizate în cadrul unor ateliere cu traineri specializați, copiii din cele șase comunități căuta soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei.

Cu acest prilej, copiii află mai multe despre lumea dezvoltării durabile, a economiei circulare și a resurselor regenerabile, ca modalități constructive de a contribui activ la prezervarea ecosistemului care ne este casă tuturor: Pământul. Ulterior, copiii vor avea ocazia de a-și prezenta lucrările de bandă desenată în cadrul unor expoziții organizate în orașul lor.

Astfel, începând cu data de 3 mai, ora 12.00, alexăndrenii vor putea admira benzile desenate realizate de copiii de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, în cadrul proiectului.

- Advertisement -

More articles

Latest article