teleormaneanul.ro

Elevii din patru școli din județ vor primi și în anul școlar 2021-2022 o masa caldă sau un pachet

Must read

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, promulgată de președintele Klaus Iohannis, a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial.

- Publicitate -

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea continuării Programului pilot de acordare a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet – pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

„În anul şcolar 2021-2022, în perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, se arată în legea publicată în Monitorul Oficial.

Programul urmăreşte să asigure premisele accesului egal şi nediscriminatoriu la educaţie al tuturor copiilor, indiferent de mediul rezidenţial de apartenenţă sau de situaţia socio-economică.

Școala Gimnazială nr. 1 Lunca, Școala Gimnazială Talpa, Școala Gimnazială „Învățător Marin Bunescu” Suhaia și Școala Profesională Saelele sunt cele patru unități de învățământ din Teleorman incluse pe lista celor 150 din țară, unde elevii vor primi o masa caldă sau un pachet în anul școlar 2021-2022.

- Advertisement -

More articles

Latest article