teleormaneanul.ro

Elevii din cinci școli din Alexandria, instruiți în acordarea primului ajutor

Must read

Elevii de la Școala Gimnazială Alexandru Colfescu, Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Nr. 7 și Școala Gimnazială Ștefan cel Mare au fost instruiți în acordarea primului ajutor, în cadrul proiectului „Primul Ajutor în Alexandria”, inițiativă a filialei de Cruce Roșie Teleorman în parteneriat cu Primăria Alexandria.

- Publicitate -

“După ce au fost instruite cadrele didactice din toate unitățile de învățământ din Alexandria, săptămâna aceasta, cei care au învățat primul ajutor au fost elevii de gimnaziu din municipiul Alexandria.

Proiectul „Primul Ajutor în Alexandria” este o inițiativă a filialei de Cruce Roșie Teleorman în parteneriat cu Primăria Municipiului Alexandria.

Au participat cu interes elevii de la unitatile școlare: Școala Gimnazială Alexandru Colfescu, Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare.

Elevii participanți au învățat manevrele și procedurile de acordare a primului ajutor, cum sa realizeze diverse tipuri de bandaje, au exersat pe echipe și s-au bucurat de o atmosferă prietenoasă împreună.

La final, cu toții și-au propus să se revadă anul viitor la competiția „Sanitarii Pricepuți”, pentru a-si arata fiecare echipaj priceperea și îndemânarea în acordarea primului ajutor”, au transmis reprezentanții Crucii Roșii Teleorman.

Parteneriatul încheiat între Primăria Alexandria și Crucea Roșie Teleorman are drept obiectiv instruirea unui număr cât mai mare de persoane din unitățile școlare de pe raza municipiului Alexandria, care să dobândească deprinderile privind acordarea primului ajutor.

Au răspuns pozitiv acestei inițiative unitățile de învățământ din Alexandria, respectiv: Colegiul Pedagogic Mircea Scarlat, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic Nr. 1, Liceul Teoretic Constantin Noica, Școala Gimnazială Alexandru Colfescu, Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Liceul Teoretic Alexandru Ghica și Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza.

În cadrul proiectului, până în ărezent, 100 de profesori din învățământul gimnazial și liceal din Alexandria au participat la cursurile de instruire în acordarea primului ajutor.

- Advertisement -

More articles

Latest article