teleormaneanul.ro

Elevii care provin din familii cu venituri mici vor primi tichete de 500 lei pentru rechizite și haine, din aprilie

Must read

Elevii din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, care provin din familii cu venituri mici, vor primi tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și cumpere rechizite și haine, au anunțat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Potrivit calendarului dat publicității, până la finalul lunii martie cardurile vor fi transmise către Inspectoratele Școlare Județene, urmând ca în luna aprilie să înceapă distribuirea lor către beneficiarii finali, inclusiv să fie virate pe carduri sumele alocate pentru anul școlar în curs. Conform estimărilor actualizate de Ministerul Educației, aproximativ 235.000 elevi vor beneficia de sprijin ca să meargă la școală.

- Publicitate -

„În România riscul abandonului școlar continuă să rămână unul real, în special în comunitățile sărace, încadrate în categoriile celor dezavantajate. Este extrem de important să concentrăm cât mai multe intervenții pe care le putem face în sensul prevenirii acestui risc. Programul pe care îl coordonez sprijină, astfel, prin proiectul care ne aduce astăzi împreună, acces la resurse esențiale, de bază – ghiozdane și rechizite, de care acești copii au atât de multă nevoie pentru a putea fi prezenți la ore”a declarat Roxana Mînzatu, secretarul de stat coordonator al Autorității de Management POAD și Direcției Implementare POAD.

POAD, cu o alocare de peste 518 milioane euro, finanțează acordarea de produse de bază (alimente, produse de igienă, mese calde, rechizite, ghiozdane) pentru adulții, seniorii și copiii din categoriile cele mai vulnerabilei. Programul este finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Până în prezent, prin intermediul POAD au fost sprijinite, la nivel national, peste 1,2 milioane persoane: au fost distribuite 18.645.869 pachete cu alimente de bază, 4.684.288 pachete cu produse de igienă, iar 277.815 persoane cu vârsta de peste 75 ani beneficiat de tichete pentru mese calde.

- Advertisement -

More articles

Latest article