teleormaneanul.ro

Dosare penale pentru alcool la volan, la final de săptămână

Must read

În urma activităților preventive desfășurate la final de săptămână, pentru abaterile constatate, polițiștii din județ au aplicat 103 de sancțiuni contravenționale în valoare de 45.350 de lei, au reținut 13 permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor, 11 au fost aplicate  pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, transmite IPJ Teleorman. De asemenea, potrivit sursei citate, în cadrul acțiunilor au fost legitimate 315  persoane și verificate 211 autovehicule.

- Publicitate -

Mai mult, în noaptea de 29 spre 30 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au  depistat un bărbat de 56 de ani, din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de  0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

De asemenea, în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală  Dobrotești au depistat un bărbat de 47 de ani, din Cosmești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504, în comuna Olteni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de  0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

- Advertisement -

More articles

Latest article