teleormaneanul.ro

Domnule Fierăscu, ne mai ziceți o dată cum e cu Eminescu?

Must read

Din seria “când nu ți-a prea plăcut școala și Google îți joacă feste”, Constantin Fierăscu, candidat USR-PLUS la Primăria Roșiori de Vede la localele din 2020 și consilier local USR în Consiliul Local Roșiori de Vede a zis să nu lase să treacă Ziua Culturii Naționale fără să scrie câteva rânduri despre poetul nepereche. Așa că a căutat repede o poezie care a considerat acesta că se potrivește ocaziei sau că-l reprezintă, nu putem să știm, la finalul căreia a simțit nevoia să vină cu o completare. Pe care mai bine nu o făcea, am spune, după bazaconia care a rezultat.

- Publicitate -

Ulterior, după aproape două ore, când probabil cineva i-a atras atenția că a făcut ciulama datele, Constantin Fierăscu a editat postarea.

Da, domnule Fierăscu, Mihai Eminescu s-a născut la data de 15 ianuarie 1850. Ce ziceți dumneavoastră cu trecerea în neființă e pe 15 iunie, 39 de ani mai târziu, în 1889.

“Sfântul search pe Google” v-ar fi putut salva de o situație cam … neplăcută, ca să nu-i zicem altfel.

În rest, tot de la Mihai Eminescu, vă zicem și noi un citat: “Răul esenţial care ameninţă vitalitatea poporului nostru este demagogia, căci demagogii neştiind nimic, neavând nimic, vor să se ridice deasupra tuturor şi să trăiască din obolul nemeritat al săracului. Ei se întemeiază pe nevoile – din nefericire veşnice – şi pe lesnea crezare a mulţimii; şi, fiindcă, în genere, sunt înzestraţi în loc de minte cu vicleşug numai, stăpânirea lor înseamnă domnia brutalităţii, a viciilor şi a uşurinţei”

 

- Advertisement -

More articles

Latest article