teleormaneanul.ro

Dana Banu a revenit pe postul de comisar-șef al Gărzii de Mediu Teleorman

Must read

În ultimii doi ani, la conducerea Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Teleorman au tot fost făcute schimbări, iar perioadele petrecute de cei care au ocupat funcția de șef al instituției au fost de la scurte la foarte scurte. O nouă modificare a fost făcută cu câteva zile în urmă, când Dana Banu a revenit pe postul de comisar-șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Teleorman, unde l-a înlocuit pe Mihai Șerban. Cel din urmă fusese numit la conducerea instituției în luna octombrie, când acesta a înlocuit-o pe Viorica Șerban.

- Publicitate -

Potrivit legii, Garda Naţională de Mediu este un corp specializat de inspecţie şi control care poate lua măsuri de sancţionare, de suspendare, respectiv de sistare a activităţii, ca urmare a poluării şi deteriorării mediului său pentru nerespectarea condiţiilor impuse prin actele de reglementare.

De asemenea, Garda Națională de Mediu îndeplineşte un rol activ pentru asigurarea securităţii mediului prin acţiuni de prevenire a riscurilor şi limitarea ameninţărilor de ordin ecologic, respectiv poluarea resurselor de apă, a aerului, diminuarea fertilităţii solului, poluarea transfrontalieră şi altele

- Advertisement -

More articles

Latest article