teleormaneanul.ro

Conducerea PNL Teleorman și-a prezentat proiectul de buget pentru județ/ Eugen Pîrvulescu promite “primul ghiozdan” pentru peste 6.000 de copii, vouchere pentru dascăli, centre de bătrâni și un spital nou

Must read

Conducerea liberală din județ și-a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, varianta de buget pentru Teleorman, pe care aleșii județeni o vor vota în ședința de Consiliu Județean de vineri, alături de alte proiecte trecute pe ordinea de zi.

- Publicitate -

“Am constatat că viziunea și modul de a conduce Consiliul Județean de către președintele în funcție nu corespunde cu viziunea liberală”, a spus Eugen Pîrvulescu. Liderul liberal a vorbit despre proiectele pentru județ avute în vedere reprezentanții PNL ca “primul ghiozdan” pentru elevii din ciclul primar, renovarea Policlinicii, construirea unor azile pentru bătrâni și chiar ridicarea unui spital nou, dar și a unor noi puncte de lucru ISU. Pe de altă parte, senatorul Eugen Pîrvulescu a vorbit și despre alocări mai mici pentru unele dintre instituțiile din subordinea Consiliului Județean, între care Centrul Cultural și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

“Câteva obiective pe care noi ni le propunem pentru 2022. Ne-am gândit să suplimentăm sumele pentru naveta copiilor, pentru că Inspectoratul Școlar nu decontează toată suma (…) ne-am gândit să încurajăm munca copiilor și să dublăm cumva sumele alocate pentru olimpici, pentru a încuraja copiii care sunt buni și au performanță, sumele erau din punctul nostru de vedere mici și atunci le-am dublat pentru toți copiii olimpici ai județului Teleorman. De asemenea și pentru sportivii județului Teleorman să ducem o sumă dublă, pentru că performanța trebuie răsplătită. (…) Pentru Crucea Roșie alocăm o sumă anul acesta pentru activitatea pe care o desfășoară, pentru că este un ONG care chiar se vede și se implică în activitatea județului. De asemenea, lucrăm la vouchere pentru profesori, care vor fi strict pentru material didactic. Pentru ciclul primar, vom avea pentru prima dată anul acesta primul ghiozdan, din toamnă, undeva la 6 -7.000 de copii vor primi primul ghiozdan de la Consiliul Județean”, a explicat Eugen Pîrvulescu.

În ceea ce privește proiectele aflate la stadiul de studiu de fezabilitate, senatorul liberal a vorbit, din nou, despre reabilitarea Policlinicii din Alexandria, un obiectiv de investiții despre care se discută de altfel de ani de zile, fără vreun rezultat până în prezent, dar și despre patru noi cămine de bătrâni, pentru care se are în vedere accesarea de fonduri europene, potrivit acestuia.

“Ne gândim foarte serios și o să prindem în bugetul de anul acesta demolarea spitalului Vedea și proiectarea și gândirea unui spital poate fi de oncologie, trebuie să întrebăm specialiștii, facem o consultare publică și cu medicii din Teleorman. (…) Ne gândim foarte serios la corpul C de la Spitalul Județean să-l ducem pe fonduri europene (…) De asemenea am alocat bani pentru cel modular aflat în curtea spitalului, pentru aparatură, și ne gândim, de asemenea, să începem construcția pentru unul dacă nu mai multe drumuri județene. (…) De asemenea, prindem în buget anul acesta cinci centre ISU ca cel de la Drăgănești Vlașca, care por fi împărțite pe zone, în funcție de necesitate și intervenția să fie cât mai rapidă. Avem în programul județean construcția de platforme pentru gunoiul menajer și cel din construcții, între localități, pentru ca oamenii să ducă acolo deșeuri care nu pot fi ridicate în acest moment de operatorul de salubritate”, a precizat Eugen Pîrvulescu.

Consilierii județeni se întrunesc, vineri, în ședință ordinară, cu mai multe proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, între acestea și cel privind aprobarea bugetului județului pentru anul 2022. Proiectul, în varianta propusă de președintele Consiliului Județean, așa cum prevede legea, a mai fost dezbătut și într-o ședință trecută a forului de decizie județean, însă nu a fost adoptat, din moment ce garnitura liberală avea cu un om mai puțin, iar numărul voturilor a fost de 16 “pentru” și 16 “împotrivă”.

- Advertisement -

More articles

Latest article