teleormaneanul.ro

Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” – unitatea de învățământ din județ cu cea mai mare rată de promovare la BAC

Must read

Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, cu o rată de promovare de 91,18%, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, cu o rată de promovare de 90,40%, și Colegiul Național „Unirea” Turnu Măgurele, cu promovabilitate de 85,06%, sunt cele trei unități de învățământ din județ care au înregistrat cele mai bune rezultate la această sesiune a examenului național de Bacalaureat 2022. De asemenea, un singur candidat din Teleorman, Cristian Nania de la Colegiul Național „Unirea” Turnu Măgurele, a obținut media 10 (zece) la examen.

- Publicitate -

Rezultatele înregistrate la nivelul județului arată că 62,16% dintre absolvenții de liceu din Teleorman au reușit să obțină medii egale sau mai mari ca 6, care să le permită să promoveze examenul maturității, potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

În județ, în această sesiune a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 1.835 de candidați, din toate promoțiile. S-au prezentat la probele de examen 1.686 candidați, absenți fiind 149, iar 4 candidați au fost eliminați.
După soluționarea contestațiilor, numărul candidaților promovați în județul Teleorman este de 1.048 de candidați față de 1.000 de candidați, înainte de contestații.

A doua sesiune de examen din acest an se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (18 – 25 iulie).
Informații detaliate privind rezultatele finale înregistrate la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2022, pot fi consultate în dosarul de presă de pe site-ul Ministerului Educației.

- Advertisement -

More articles

Latest article