teleormaneanul.ro

CNSU a adoptat noi măsuri pentru persoanele care vin în țară de sărbători – Excepţii de la măsura carantinării

Must read

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, vineri, noi reguli pentru persoanele care vin în țară de sărbători, vizate fiind în acest sens excepțiile de la măsura carantinării. Perioada pentru care se aplică prevederile este 10.12.2021 – 08.01.2022, iar excepțiile trecute în hotărârea CNSU îi vizează pe cei care au de susţinut examene, dacă prezintă rezultatul unui test PCR, dar şi pe angajaţii vaccinaţi din sistemul de apărare sau de ordine publică, dacă sunt vaccinaţi, şi vin în interes profesional. De asemenea, Hotărârea CNSU prevede și reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR.

- Publicitate -

Principalele prevederi ale Hotărârii numărul 113, adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență sunt:

  • introducerea testului RT-PCR pentru – exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenţilor, cetăţenilor români sau cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în afara României care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum şi însoţitorii acestora în situaţia în care sunt minori;
  • exceptarea de la măsura carantinei a angajaţilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională care se întorc în România de la activităţi desfăşurate în interes profesional în afara ţării din statele terţe dacă sunt vaccinaţi ori au trecut prin boală.
  • reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terţe fără test RT-PCR.
  • eliminarea posibilităţii de a ieşi din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR în a 8 zi .

Hotărârea CNSU poate fi consultată în integralitate aici, iar anexa privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat poate fi consultată aici .

- Advertisement -

More articles

Latest article