teleormaneanul.ro

Cinci persoane și-au pierdut viața în incendii, de la începutul anului; cinci copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Must read

Cinci copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon și cinci adulți, bătrâni ori cetățeni cu diverse afecțiuni medicale, și-au pierdut viața în incendii produse pe raza județului, de la începutul acestui an. În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a demarat o amplă campanie de informare preventivă la nivelul tuturor localităților din județ, în perioada 11 – 20 februarie.

- Publicitate -

“Activitățile, care vor viza în special persoanele vulnerabile, reprezentate de bătrânii ce locuiesc singuri, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii și cetățenii cu o situație materială precară, vor fi derulate de pompierii militari teleormăneni, voluntarii ISU Teleorman, reprezentanții autorităților locale și personalul unităților de cult din fiecare unitate administrativ teritorială.

Concomitent cu distribuirea materialelor de informare preventivă, împreună cu reprezentanții autorităților locale se vor desfășura și controale de prevenire la nivelul gospodăriilor cetățenești, cu scopul de a-i învăța pe oameni și a-i determina să conștientizeze riscul la care se expun în situația nerespectării măsurilor de prevenire a incendiilor. Concret, pompierii vor verifica dacă mijloacele de încălzire sunt exploatate corespunzător, dacă jarul este depozitat în gropi special amenajate, dacă instalațiile electrice sunt verificate și utilizate conform normelor menționate de producător, dacă materialele ușor combustibile sunt amplasate la o distanță de siguranță față de locuințe/anexe și surse de foc, precum și alte măsuri ce pot preveni izbucnirea unui incendiu.

Vom exploata la maximum evenimentele ce se vor desfășura la nivelul fiecărei localități, și anume vom fi prezenți în târguri, la magazinele alimentare, la dispensarele medicale, la slujbele religioase, la operatorii economici din domeniul agricol, în cadrul unităților de învățământ și la toate obiectivele de interes pentru cetățeni, astfel încât mesajul nostru să ajungă la fiecare locuitor.

Cu ajutorul autorităților locale, ne dorim să sprijinim familiile defavorizate, în special persoanele în vârstă care locuiesc singure, pentru a le asigura întreținerea corespunzătoare a sobelor și coșurilor de fum, a instalațiilor electrice, precum și pentru montarea unor detectoare de fum în locuințe”, a anunțat, sâmbătă, ISU Teleorman.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article