teleormaneanul.ro

Centenar Marin Preda – Elevii și dascălii teleormăneni pe urmele Moromeților, la moment omagial

Must read

Oameni de cultură, scriitori, reprezentanți ai mediului academic, cadre didactice și elevi, reprezentanți ai autorității locale roșiorene, precum și ai unor instituții de învățământ, artă și cultură și-au dat întâlnire, sâmbătă, la Roșiori de Vede, în cadrul evenimentului “Elevii și dascălii teleormăneni pe urmele Moromeților, la moment omagial”.

- Publicitate -

Acțiunea, inițiată de Asociația Învățătorilor Teleormăneni, sub conducerea prof. Camelia Râcu și președintelui de onoare-fondator prof. Dănuț Parpală, în cadrul căreia partener a fost Școala Gimnazială “Marin Preda” din Siliștea Gumești, și-a propus să-l omagieze pe marele scriior teleormănean Marin Preda, în an centenar. Totodată, a fost celebrată astfel și Ziua Învățătorului, sărbătorită, anual, la data de 5 iunie.

Au luat parte la eveniment și fiul marelui scriitor – Alexandru Preda, prof. universitar dr. Lucian Chișu, prof. Universitar. dr. Nicolae Georgescu, Oana Soare – cer­cetător la Institutul de Istorie şi Teorie literară „G. Călinescu” al Academiei Române, actorii Iosif Paștină și Angel Rababoc, îndrăgita interpretă de muzică populară Floarea Calotă, precum și subsecretarii de stat în Ministerul Educației Cătălin Micu și Marian Daragiu, inspectorul școlar general Florin Oriță, primarul municipiului Roșiori de Vede – Cârciumaru Valerică, directorul Casei Corpului Didactic – Marinela Iana.

Un moment special în deschiderea evenimentului a fost oferit de elevii clasei a V-a a Școlii Gimnaziale “Marin Preda” din Siliștea Gumești, care i-au purtat în timp pe toți cei prezenți, până în ograda familiei Moromete. Iar timpul a avut răbdare, sâmbătă, la Roșiori de Vede, astfel că în cadrul activității care s-a întins pe aproape patru ore a fost loc și de discursuri, și de dezbateri, dar și de momente artistice oferite de îndrăgita interpretă de muzică populară Floarea Calotă și de tinerele talente locale – Florin Ciobanu și Marinel Preda.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article