teleormaneanul.ro

Cea mai mică notă la proba scrisă a concursului pentru directori de școli a fost 3 – Subiectele care le-au dat bătăi de cap candidaților din județ

Must read

59 de candidați din județ au obținut note sub 7 la proba scrisă a concursului organizat, vineri, de Ministerul Educației pentru ocuparea unor posturi de directori și directori adjuncți de școli, astfel că aceștia nu vor merge mai departe la proba de interviu. Mai mult, patru dintre candidați au reușit “performanța” să obțină note sub 5, cea mai mică notă fiind nota 3, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, în timp ce alți 13 candidați au obținut note cuprinse între 5 și 6.

- Publicitate -

Testul primit de candidați la proba scrisă de vineri a fost unul standardizat, cu 50 de itemi de tip grilă, iar timpul de rezolvare a fost de 120 de minute. Rezultatul a fost primit pe loc, de fiecare candidat, la terminarea probei de către toți candidații, iar pentru a fi considerat promovat, un candidat ar fi trebuit să obțină cel puțin nota 7.

La așa note, s-ar putea crede că subiectele au fost unele dificile, din moment ce au dat bătăi de cap unor oameni care vor să fie directori și directori adjuncți de unități de școlare, prin urmare să conducă instituțiile în care se formează adulții de mâine.

Practic,  subiectele de rezolvat au fost împărțite în categorii distincte: analogii, raționament verbal, raționament numeric, itemi situaționali-leadership, itemi de cunoștințe manageriale și itemi de legislație și metodologii.

Spre exemplu, la subiectele de la „analogii”, unul dintre punctele grilă avea enunțul: Prin ce se aseamănă catalogul și carnetul de note? a. amândouă arată situația școlară a elevului b. în amândouă se scrie cu pixul c. unul e comun, celălalt e personal d. amândouă sunt folosite în mediul academic

Un alt punct grilă le cerea candidaților să spună prin ce se aseamănă învățătorul și profesorul: a. unul este mai puțin pregătit decât celălalt b. amândoi au absolvit studii superioare c. amândoi aparțin unei instituții de învățământ d. amândoi susțin ore de curs în fața elevilor.

 

 

Subiectele în întregime pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Educației, accesând următorul link: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2021/concursuri/concurs%20directori/subiecte/Concurs_Directori_si_directori_adjuncti_15_octombrie_2021_Varianta_subiect.pdf .

Situația cu notele obținute de candidați poate fi consultată pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean, accesând următorul link: http://www.isjtr.ro/mat/concurs_directori/2021/TR_Rezultate_anonimiz_concurs_directori_proba_scrisa_15oct2021.pdf .

- Advertisement -

More articles

Latest article