teleormaneanul.ro

Când votezi, dar nu știi ce – cu Maria Stoian în rolul principal

Must read

Camera Deputaților a adoptat, de curând, un proiect de lege inițiat de aleșii minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian şi Ovidiu Ganţ, care prevede că deputaţii trebuie să depună un Curriculum Vitae, la începutul mandatului, iar acesta va fi publicat pe site-ul instituţiei.

- Publicitate -

„În condiţiile alin. (1) şi (2), deputaţii depun odată cu declaraţia de avere şi de interese, la secretarul general al Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae. Acesta se publică pe site-ul Camerei la secţiunea de prezentare a fiecărui deputat”, se arată în proiectul de hotărâre care aduce modificări Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Demersul inițiatorilor a fost motivat prin nevoia de transparenţă în activitatea parlamentară, în contextul în care informația este una de interes public, prin urmare nu ar trebui să fie opțională, susțin aceștia.

„Cum una dintre informaţiile care se afişează pe pagina de web a Camerei Deputaţilor este curriculum vitae al deputaţilor, această informaţie de interes pentru electorat nu ar trebui să fie opţională”, se arată în expunerea de motive a poriectului de lege.

Printre cei care s-au grăbit să voteze inițiativa legislativă a fost deputatul PNL de Teleorman Maria Stoian. Desigur, faptul că parlamentarul liberal consideră binevenită inițiativa care obligă deputații să-și publice, odată cu declarația de avere, și CV-ul, ar putea fi privit cu ochi buni, în măsura în care secțiunea dedicată CV-ului pe pagina de internet a deputatului Maria Stoian, de pe Camera Deputaților, n-ar fi goală. De remarcat ar fi faptul că, spre deosebire de Maria Stoian, ceilalți doi aleși liberali, deputații Calotă Florică Ică și Costel Barbu, s-au conformat și au publicat și CV-urile odată cu declarațiile de avere și cele de interese.

Prin urmare, variantele care ar putea explica “anomalia” sunt două – ori Maria Stoian merge pe principiul că e bine să votezi ce prinde la public, chit că tu te orientezi după principiul – “fă ce zice popa, nu ce face popa”, ori Maria Stoian habar nu are ce votează prin Parlament. Și, judecând după iniativele trecute, pe care deputatul PNL și-a pus semnătura, pentru ca mai apoi să și-o retragă, cel mai probabil este vorba despre a doua variantă.

Altfel, Maria Stoian este exemplul concret de om care are noroc cu carul. Pe listele de la parlamentare, Maria Stoian a aterizat pe loc semi-eligibil după ce nu s-au înțeles Eugen Pîrvulescu și Costel Barbu pe cine să pună pe a treia poziție. Mai exact, fiecare voia să-și impuna omul, așa că s-au certat doi și a câștigat…Maria Stoian. Surse din anturajul distinsei reprezentante a liberalilor din județ spun că acesteia nu-i venea să creadă când a fost anunțată că o să stea patru ani pe bani mulți din taxele plătite de electorat, cu puțin peste 2.000 de voturi, la redistribuire, cu toate că un mandat întreg de deputat se câștigă cu câteva zeci de mii.

- Advertisement -

More articles

Latest article