teleormaneanul.ro

Campania Națională “Curățăm România!” a ajuns la final – 28 de primării, între care cele cinci primării urbane, s-au alăturat inițiativei

Must read

28 de primării din județ, între care toate cele cinci primării de municipii și orașe, s-au alăturat campaniei “Curățăm România”, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Campania se încheie marți, 31 mai, iar potrivit reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, cele 28 de autorităţi publice locale au organizat 68 de acţiuni de ecologizare a zonelor cu probleme (drumuri şi spaţii publice, cursuri de apă, păduri, câmpuri, cale ferată), împreună cu 1600 de voluntari, 250 elevi şi 500 de asistaţi social.

- Publicitate -

“În judeţul Teleorman au fost implicate în acțiuni de ecologizare a zonelor cu deșeuri abandonate instituţiile din subordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (APM Teleorman, GNM- Comisariatul Judeţean Teleorman, SGA Teleorman, Direcţia Silvică Teleorman, ANANP – Serviciul Teritorial Teleorman), Instituţia Prefectului Judeţul Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, precum şi un număr de 28 de primării din judeţ. Au răspuns invitaţiei noastre de a se alătura campaniei toate cele 5 primării urbane din judeţ  şi 23 de primării rurale.

Reprezentanţii instituţiilor publice au organizat acţiuni de ecologizare în Pădurea Vedea, cursul Râului Vedea, dar şi în spaţii publice limitrofe ale municipiului Alexandria, unde au participat 320 de voluntari care au reuşit să colecteze aproximativ 6850 kg deşeuri. De asemenea, au fost prezenţi la acţiunea de ecologizare organizată de Primăria Comunei Nanov.

Cele 28 de autorităţi publice locale au organizat 68 de acţiuni de ecologizare a zonelor cu probleme (drumuri şi spaţii publice, cursuri de apă, păduri, câmpuri, cale ferată), împreună cu 1600 de voluntari, 250 elevi şi 500 de asistaţi sociali”, au transmis reprezentanții APM Teleorman.

Potrivit sursei citate, în timpul campaniei au fost strânse 2.983 kg deşeuri de plastic, 502 kg deşeuri din carton, 1.000 kg deşeuri din sticlă, 33.487 kg deşeuri din amestec – plastic + carton, 140 kg DEEE și 6.640 kg deşeuri menajere.

“Pentru ai familiariza pe copii cu modalităţile de valorificare a deşeurilor şi cu posibilităţile de colectare existente la nivel local şi naţional, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman a organizat dialoguri verzi cu elevi și cadre didactice ale şcolilor partenere din judeţ. Aceştia au fost implicaţi în ateliere, demonstrații, discuții pe tema colectării selective a deşeurilor şi reciclarea lor.

Cu toţii jucăm un rol cheie în susținerea schimbării, aşa că, sperăm ca şi pe viitor să păstrăm aceleaşi deprinderi și să ne pese de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, pentru a asigura copiilor noștri un mediu mai sănătos. Trebuie să protejăm ceea ce avem și să aducem înapoi ce am pierdut pentru a merge către un viitor mai bun și mai durabil, unde toată lumea poate prospera”, mai transmise sursa citată.

- Advertisement -

More articles

Latest article