teleormaneanul.ro

Bilanțul COVID-19 în școlile din județ – 26 de elevi și 30 de angajați din sistemul de învățământ, testați pozitiv

Must read

În ultima săptămână, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar a continuat să scadă și, implicit, a scăzut și numărul de clase/unități școlare cu activitate organizată în sistem online, au transmis, sâmbătă, reprezentații Ministerului Educației.

- Publicitate -

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii 21 – 25 februarie, 20 de unități de învățământ (cu personalitate juridică sau structuri) și 515 clase/grupe funcționau în sistem online. Pentru ziua de vineri situația epidemiologică se prezenta astfel: 6.731 de elevi/preșcolari – pozitivi COVID-19 (0,2%); 1.883 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive COVID-19 (0,6%).

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 21-25 februarie au fost raportate 1.342 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 827 (62%) au fost confirmate RT-PCR, 332 (25%) au fost infirmate, iar pentru 183 (13%) nu există un răspuns la data raportării, arată sursa citată.

În ceea ce privelte județul Teleorman, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, numărul elevilor/preșcolarilor infectați la momentul raportării era de 26, în cel ce numărul personalui infectat era de 30. Numai trei clase derulau activitățile școlare în sistem online vineri, 25 februarie, conform sursei citate.

- Advertisement -

More articles

Latest article