teleormaneanul.ro

Bate vântul în centrele de vaccinare din județ – Între timp, autoritățile anunță valul 4 al pandemiei

Must read

Centrele de vaccinare din Teleorman stau mai mult goale, numărul celor care aleg să se imunizeze împotriva noului coronavirus fiind din ce în ce mai mic. Astfel, dacă la debutul campaniei de imunizare erau trecute pe listele de așteptare câteva mii de persoane, iar numărul celor care se vaccinau ajungea și la o mie pe zi, luni, 26 iulie, autoritățile județene transmit că s-au vaccinat numai 182 de persoane,  dintre care 49 cu prima doză, 53 cu a doua doză (rapel) și 80 cu Johnson&Johnson.

- Publicitate -

Cei care decid totuși să se imunizeze anti-COVID spun că fac acest lucru pentru că trebuie să iasă din țară, la muncă sau în concediu, iar testarea RT-PCR se face contra cost, în timp ce vaccinarea este gratuită.

La nivelul județului, de la debutul campaniei de vaccinare (31 decembrie 2020) și până luni, 26 iulie, au fost administrate 118.664 de doze, potrivit cifrelor oficiale. Au primit prima doză de ser 57.466 de persoane, în timp ce schema completă de imunizare a fost făcută de 53.260 de persoane. Cu serul Johnos&Johnson, care are regim de administrare monodoză, s-au imunizat 7.938 de persoane.

În Teleorman, în ultimele 24 de ore au fost confirmate cinci cazuri noi de COVID-19, iar numărul total al celor care au contractat virusul de la debutul epidemiei a ajuns la 13.742. Rata de infectare a ajuns, marți, 27 iulie, la 0.04 cazuri la mia de locuitori, în creștere ușoară față de perioada precedentă, în ultimele 14 zile fiind confirmate 16 cazuri de COVID-19, în Alexandria (11 cazuri) și câte un caz în Sârbeni, Troianul, Segarcea-Vale, Turnu Măgurele și Roșiori de Vede.

Mai mult, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a avertizat că media cazurilor din ultimele șapte zile a crescut cu aproape 100% față de săptămâna precedentă. Potrivit acestuia este vorba despre o creștere lentă, dar clară, Valeriu Gheorghită atrăgând atenția asupra faptului că numărul cazurilor zilnice ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie, dacă nu se vor vaccina mai mulți oameni.

- Advertisement -

More articles

Latest article