teleormaneanul.ro

Avertizare meteo de vreme rea, până miercuri seară

Must read

Administrația Națională de Meterologie a emis, luni, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului, valabilă pentru toată țara în intervalul 24 aprilie, ora 16 – 26 aprilie, ora 22.

- Publicitate -

Potrivit meteorologilor, în perioada menționată, menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30…40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70…80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

- Advertisement -

More articles

Latest article