teleormaneanul.ro

Aproape 640 de absolvenți de liceu din județ susțin Bacalaureatul de toamnă – Linie TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități

Must read

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2022 (sesiunea august – septembrie), anunță oficialii din Ministerul Educației. Conform cifrelor oficiale, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

- Publicitate -

La nivelul județului Teleorman, 638 de absolvenți de liceu s-au înscris la sesiunea de toamnă a Examenului de bacalaureat, în acest sens fiind organizate patru centre de examen – la Alexandria (Liceul Teoretic Alexandru Ghica), Roșiori de Vede (Colegiul Național Anastasecu), Turnu Măgurele (Colegiul Național Unirea) și Videle (Liceul Teoretic Videle).

Prima probă, cea de Limba și literatura română – Proba E.a) – probă scrisă a avut loc marți, 16 august. Potrivit calendarului, a doua probă a Bacalaureatului de toamnă are loc miercuri, 17 august, când candidații vor susține proba obligatorie a profilului – Proba E.c – proba scrisă. A treia probă –  cea la alegere a profilului și specializării – Proba E.d) proba scrisă, este programată pentru joi, 18 august. Pentru ziua de vineri este programată proba la Limba și literatura maternă – proba E.b) – probă scrisă.

În ceea ce privește probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale), acestea sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august).

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00), iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 – 18 august, între orele 8:00 – 16:00, respectiv 19 august, între orele 8:00 – 14:00.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obținută pentru a încheia examenul cu succes este cel puțin 6 (șase).

 

- Advertisement -

More articles

Latest article