teleormaneanul.ro

Amenzi de peste 2.5 milioane de lei, date de Protecția Consumatorilor în primele 9 luni ale anului

Must read

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman (CJPC) a aplicat, în primele 9 luni ale anului, amenzi de 2.570.000 de lei și 181 de avertismente (dintre care 100 avertismente au fost aplicate pe baza Legii prevenirii nr. 270/2017), se arată într-un raport al instituției.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate în perioada menționată, au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor produse (alimentare şi nealimentare) în valoare totală de 355.822 lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman produse alimentare în valoare totală de 86.292 lei.

Tot în perioada menționată, comisarii CJPC Teleorman au dispus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor la 12 operatori economici, închiderea temporară a unei unități pe o durată de cel mult 6 luni și au emis șapte decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Măsurile au fost întreprinse în cadrul celor 829 de acțiuni de control efectuate, în cadrul cărora au fost verificate verificat produse alimentare şi nealimentare în valoare totală de 4.552.690 lei. Concluzia comisarilor CJPC Teleorman a fost că 83.35 % din numărul operatorilor economici verificaţi nu respectau prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

- Advertisement -

More articles

Latest article