teleormaneanul.ro

Alți 13 refugiați au ajuns, noaptea trecută, în Alexandria – Autoritățile se așteaptă ca numărul acestora să crească

Must read

Șapte femei și șase copii refugiați din calea războiului din Ucraina au ajuns, în cursul nopții trecute, la Centrul Rezidențial pentru Persoane fără Adăpost din Alexandria, a anunțat municipalitatea.

- Publicitate -

“Având în vedere situația disperată în care aceste persoane se află, durerea de a fi părăsit tot ceea ce au construit o viață întreagă și de a fugi doar cu hainele de pe ei pentru a salva viața copiilor lor, groaza că poate nu vor reuși să ajungă într-un loc sigur și separarea de restul familiei facem apel la toți cetățenii care doresc să îi ajute, să le ofere în primul rând înțelegere, intimitate și timp să se adapteze noii situații”, a transmis, marți, Primăria Alexandria.

Din partea autorităților alexăndrene, refugiații primesc, pe lângă cazare, și hrană, asistență medicală primară și consiliere.

De asemenea, persoanele care doresc să facă donații, pot solicita detalii prin mesaj whatsapp – 0764.16.16.15.

La ora transmiterii știrii, din cele 20 de spații de cazare puse la dispoziție erau ocupate șase, iar potrivit informațiilor furnizate de către instituțiile abilitate, urmând să ajungă în curând și alte familii refugiate din calea războiului.

- Advertisement -

More articles

Latest article