teleormaneanul.ro

Alexăndrenii vor plăti taxa de gunoi la Primărie, de la 1 ianuarie – Valoarea rămâne la nivelul din prezent

Must read

Persoanele care domiciliază pe raza municipiului Alexandria vor plăti taxa pe salubrizare la Primărie începând cu data de 1 ianuarie 2022 și nu la Plolaris M Holding, așa cum se întâmplă în prezent. Contractele încheiate de cetățeni cu operatorul Polaris M Holding vor fi reziliate până la data de 1 ianuarie 2022 de către acesta, a transmis municipalitatea alexăndreană. Potrivit sursei citate, măsura este una care are scopul de a duce la o colectare mai bună, în condițiile în care numai o parte a cetățenilor au încheiate contracte cu operatorul de salubrizare Polaris M Holding și plătesc contravaloarea serviciilor, cu toate că deșeuri produc toate persoanele care locuiesc pe raza municipiului.

- Publicitate -

Potrivit datelor transmise de municipalitate, taxa pe care o va achita fiecare persoană care locuiește pe raza municipiului Alexandria va fi, la fel ca în prezent, de 9.95 lei/lună/persoană. O diferență apare în cazul celor care nu aveau încheiate contracte cu Polaris M Holding și plateau 12 lei/lună/persoană, iar începând cu data de 1 ianuarie 2022, și aceștia vor achita tot 9.95 lei/lună/persoană.

“Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituţia sau serviciul public de interes local, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare al acestora, sau de la cele care sunt obligate, potrivit legii, să efectueze prestaţii ce intră în sfera de activitate a acestui tip de serviciu. Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să instituie taxe speciale de salubrizare, conform prevederilor legislatiei în vigoare, şi să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate”, se arată în expunerea de motive a Proiectului de Hotărâre de Consiliu Local privind stabilirea taxei speciale de salubrizare pentru colectare, transport și depozitare deșeuri municipale pentru persoane fizice în municipiul Alexandria pentru anul fiscal 2022.

Proiectul de hotărâre în integralitate poate fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Alexandria, la secțiunea “Dezbateri publice” – https://www.alexandria.ro/sectiuni/dezbateri-publice/.

- Advertisement -

More articles

Latest article