teleormaneanul.ro

Adrian Gâdea: “PSD salută faptul că PNL împărtășește acum viziunea social-democrată despre creșterea veniturilor populației”

Must read

PSD salută faptul că PNL împărtășește viziunea social-democrată despre creșterea veniturilor populației, după ce timp de doi ani a blocat aplicarea Legii pensiilor, Legii salarizării și creșterea alocațiilor, a precizat liderul social-democraților din județ Adrian Gâdea. Însă, potrivit președintelui PSD Teleorman, propunerea liberalilor este una “insuficienă și care nu garantează creșterea salariilor în privat”, în contextul în care nu există nicio garanție că angajatorii vor transfera în buzunarul salariaților reducerea de taxe.

- Publicitate -

“PSD salută faptul că PNL împărtășește acum viziunea social-democrată despre creșterea veniturilor populației, după ce timp de doi ani a blocat aplicarea Legii pensiilor, Legii salarizării și creșterea alocațiilor. Dar propunerea lor e INSUFICIENTĂ – nu garantează creșterea salariilor în privat. E nevoie de abordarea unui plan mai amplu pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor.

Nu există nicio garanție că angajatorii vor transfera în buzunarul salariaților această reducere de taxe. Este deci o măsură costisitoare pentru că reduce 20% din Bugetul pensiilor, dar nu garantează creșterea veniturilor salariaților pentru cei din privat.

Pentru a crește salariile din privat trebuie luate măsuri țintite pentru cei cu venituri mici, fie prin deduceri, cum a propus PSD, fie prin alte instrumente, cum ar fi majorarea salariului minim, în funcție de evoluția salariului mediu.

Unii liberali au optat să promoveze acest proiect pe cale parlamentară, deși calea guvernamentală ar fi fost nu doar mai rapidă, ci și cea firească”, a transmis Adrian Gâdea.

Partidul Naționale Liberal a transmis, la finalul săptămânii trecute, printr-un comunicat de presă, că reducerea CAS-ului de la 25% la 20% se traduce printr-o creștere a salariului mediu cu 317 lei și că măsura ar avea impact pozitiv și asupra unei părți dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuția la sănătate.

- Advertisement -

More articles

Latest article