teleormaneanul.ro

Adrian Gâdea: “Problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice”

Must read

PSD a susținut creșterea veniturilor dascălilor, ori de câte ori a fost posibil, și o va face și de această dată, însă în limita posibilităților reale pe care le are țara, transmite președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea. Potrivit acestuia, greva generală a cadrelor didactice a declanșat un adevărat haos în sistemul de învățământ din întreaga țară, iar care vor suferi sunt copiii, care nu au nicio vină.

- Publicitate -

Mai mult, spune președintele PSD Teleorman, problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, condiție a PNRR; termenul de finalizare fiind scurtat la 15 iulie, tocmai pentru a arăta disponibilitatea politică de a rezolva motivul esențial al declanșării grevei generale.

“Greva generală a cadrelor didactice a declanșat un adevărat haos în sistemul de învățământ din întreaga țară. Școala trebuie să reînceapă, altfel cei care vor suferi sunt copiii, adică cei care nu au nicio vină.

Pentru PSD acest lucru reprezintă o prioritate. De aceea suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului. Negocierile cu sindicatele trebuie urgent reluate! PSD face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil și nu confruntarea! Este necesar să se găsească un compromis acceptabil și mai ales posibil, pentru toată lumea.

PSD a fost și va fi mereu alături de dascăli. A susținut creșterea veniturilor acestora, ori de câte ori a fost posibil O va face și de această dată, dar în limita posibilităților reale pe care le are țara. De altfel, rundele succesive de discuții din weekend au fost rezultatul atitudinii președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care anunțase disponibilitatea sa de a se întâlni urgent cu liderii sindicali, pentru evitarea declanșării grevei generale.

O creștere cu 60% a salariilor, așa cum pretind greviștii din Educație, este imposibil de aplicat; nu doar că este mult pentru nivelul inflației, dar nu există banii necesari! Iar dacă totuși s-ar aplica, s-ar deschide o poartă a haosului, prin care ar pătrunde revendicări similare în spirală, inflație galopantă, creșterea datoriei publice; pe scurt, crize majore care inevitabil ar conduce la catastrofa din guvernarea Băsescu-Boc, din 2008-2009, respectiv tăierea salariilor.

Problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, condiție a PNRR, care a fost devansat; termenul de finalizare a fost scurtat la 15 iulie, tocmai pentru a arăta fără echivoc disponibilitatea politică de a rezolva motivul esențial al declanșării grevei generale”, transmite președintele PSD Teleorman.

- Advertisement -

More articles

Latest article