teleormaneanul.ro

A fost inaugurat Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria – Târg de carte deschis până pe 15 ianuarie

Must read

Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria și-a deschis porțile, luni, cu lansarea unui târg de carte, care va fi deschis în perioada 10 – 15 ianuarie, și piesa de teatru “Fierarii”.

- Publicitate -

În deschiderea evenimentului, primarul Alexandriei Victor Drăgușin și președintele Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea au vorbit despre importanța pe care o are într-o comunitate un astfel de loc dedicat culturii.

“Dacă până în prezent am dezvoltat partea de urbanizare a orașului, a venit timpul să generăm și alte activități – sport, cultură, agrement, într-un cuvânt acțiuni pentru familia tânără, înțelegând aici familia cu copii la școală. Această clădire a fost edificată în perioada interbelică și a purtat numele de Teatrul Victor Antonescu. Apoi a urmat regimul comunist, s-a tranformat în Cinematograf Vasile Roaită și, ulterior, în Cinematograful Patria. De peste 20 de ani aici nu s-a mai întâmplat nimic, au urmat perioade de judecată în instanță, de recuperare în domeniul public, și iată că astăzi – știu că toată lumea își dorea mai repede, și eu mi-am dorit mai repede – dar din păcate acestea sunt mecanismele de aprobare și construire în România – avem un centru multifuncțional pentru tineri. Și pentru că discutăm de cultură este foarte important să înțelegem că actul de cultură, indiferent de particularitatea sa, ne creează noi oportunități și căi de a dezvolta relații corecte între generații, între membrii aceleiași generații și, de ce nu, între o comunicare mai interesantă, mai inteligentă, între societatea civilă, clasa politică și administrație și, nu în ultimul rând, mediul de afaceri. Cu toții avem datoria să identificăm, să sprijinim, să promovăm tinerii cu aptitudini în domeniul culturii. (…) Cu copiii noștri talentați vom putea să discutăm despre un nou concept în Alexandria și Teleorman – noul concept de dezvoltare culturală a orașului, a județului”, a spus Victor Drăgușin.

La rândul său, Adrian Gâdea a vorbit despre reabilitarea și modernizarea unor instituții de cultură și în celelalte localități urbane ale județului.

“Prin realizarea acestui minunat spațiu multifuncțional dedicat tinerilor, o investiție care deschide seria unor alte investiții asemănătoare, pentru că asemenea obiective culturale în perioada următoare vor fi reabilitate și în celelalte orașe și municipii din Teleorman, această investiție nu este importantă doar din punct de vedere cultural, nu este doar o alternativă de petrecere a timpului liber, și spun asta pentru că aici cred că este locul unde cu toții ne dorim ca în perioada următoare artele să se dezvolte în toate formele de manifestare și de aceea în calitate de președinte al Consiliului Județean, împreună cu dl primar, (n.r. Victor Drăgușin) îi vom sprijini pe toți cei care doresc să pregătească un portofoliu variat de evenimente și activități pentru tinerii din Alexandria, pentru tinerii din acest județ. Acest centru îi așteaptă pe toți cei care vor să desfășoare asemenea activități culturale, găsesc aici o sală de spectacole multifuncțională, ceainărie și librărie, spații de proiecții, spații de expunere, cabinete pentru actori și tot ceea ce este necesar pentru un act cultural de cea mai bună calitate. Pe scurt, este gata, îndrăznesc să spun că este o bijuterie, iar în această săptămână se vor organiza activități care preced Ziua Culturii Naționale, ziua de 15 ianuarie”, a exlicat Adrian Gâdea.

O serie de activități, între care târg de carte, piesă de teatru, expoziție de pictură și fotografie sau proiecție de film, au loc, în perioada 10 – 15 ianuarie 2022, în cadrul Centrului Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria, manifestările fiind dedicate „Zilei Culturii Naționale” 2022. Pentru ziua de marți, 11 ianuarie, sunt programate o expoziție de pictură și fotografie, începând cu ora 17.00, și o proiecție de film, începând cu ora 18.00.

- Advertisement -

More articles

Latest article