teleormaneanul.ro

97,5% dintre comunele, orașele și județele din țară au depus proiecte prin Programul „Anghel Saligny”

“În fiecare localitate poate fi demarată cel puțin o investiție, dacă cererea de finanțare a fost depusă corect”

Must read

97,5% dintre comunele, orașele, municipiile și județele din țară au depus proiecte ce vizează investiții în rețeaua de apă și canalizare și modernizarea drumurilor, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru care termenul de depunere a proiectelor de infrastructură s-a încheiat marți, 9 noiembrie, ora 00.00.

- Publicitate -

Dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare, transmit reprezentanții Ministerului Dezvoltării. Potrivit sursei citate, toate consiliile județene și toate sectoarele municipiului București au cerut finanțare.

Am prealocat, garantat, pentru fiecare comună, oraș, municipiu, județ și sector, o sumă minimă. Astfel, în fiecare localitate poate fi demarată cel puțin o investiție, dacă cererea de finanțare a fost depusă corect. Dorim, astfel, să asigurăm dezvoltarea echilibrată a României și o finanțare corectă, care nu depinde de culoarea politică a primarului”, a declarat minsitrul Dezvoltări Cseke Attila.

Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.174 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde.

Accesul la apă este un serviciu de bază, nu un lux, drumurile reabilitate pe care se poate circula în condiții de siguranță nu sunt un lux. Faptul că au fost depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape triplă față de cea alocată arată că a fost nevoie de acest instrument de finanțare”, a mai explicat ministrul Dezvoltării, potrivit căruia prin Programul ”Anghel Saligny” se vor finanța și investiții în rețeaua de distribuire a gazelor, iar depunerea de cereri în acest sens va fi deschisă în curând de minister.

- Advertisement -

More articles

Latest article