teleormaneanul.ro

600 de arbori vor fi plantați în parcurile și curțile școlilor din Alexandria

Must read

600 de arbori vor fi plantați, în perioada următoare, pe raza municipiului Alexandria, iar acțiunea de plantare a demarat vineri, la Grădinița cu P.P. nr. 6 și Grădinița cu P.P. nr. 4. Reprezentanții Primăriei Alexandria transmit că în cadrul acțiunii inițiate de primarul Victor Drăgușin vor fi plantați stejari, catalpa și castan roșu, atât în parcuri, cât și în curțile unităților de învățământ, acolo unde spațiul permite și este nevoie de umbră.

- Publicitate -

“Astăzi, 09.12.2022, am început acțiunea de plantare arbori la Grădinița cu P.P. nr. 6 și Grădinița cu P.P. nr. 4, iar copiii au fost foarte încântați să participe și să învețe să planteze, fiind ajutați de uneltele și mânuțele lor mici, dar cel mai important este faptul că au învățat că arborii furnizează cel mai mult oxigen, fiind vital pentru viața noastră. Prin urmare, copiii au putut participa la o activitate distractivă și educativă în aceeași măsură”, transmite sursa citată.

Acțiunea de plantare derulată de municipalitate are în vedere înlocuirea copacilor periculoși cu “unii tineri și viguroși, care în cațiva ani vor înfrumuseța și vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Alexandria”.

La acțiunea de vineri a participat și președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea, care a declarat: “Am răspuns cu încântare invitației domnului primar Victor Drăgușin, de a mă alătura campaniei de plantare arbori din această perioadă, aflată în plină desfășurare în Alexandria. Am fost împreună astăzi pentru viitorul comunității din dublă perspectivă: copiii minunați de la Grădinița cu P.P. nr. 4 si Grădinița cu P.P. nr. 6, cei care sunt viitorul nostru și al acestei țări, și arborii pe care îi plantăm”.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article