Cinci nou-născuți confirmați cu COVID-19 au fost tratați la Spitalul Caritas Roșiori de Vede, de la debutul epidemiei, iar numărul copiilor tratați la unitatea medicală numai în valul 4 al pandemiei de COVID-19 a ajuns la 40, potrivit conducerii unității sanitare. Părinților reticenți în a-și vaccina copiii împotriva noului coronavirus, dr. Andra Roncea (Priboi), medic de urgență la Spitalul Caritas Roșiori de Vede, le transmite că imunizarea îi protejează atât pe micuți, cât și pe părinții acestora și pe bunici, cărora ar putea să le transmită virusul.
„Le recomand părinților să-și vaccineze copiii. E adevărat că acest virus a avut un răsunet minor în cazurile în care copiii au fost infectați, nu a fost o simptomatologie zgomotoasă, dar ei l-au transmis mai departe și l-au transmis părinților, l-au transmis bunicilor și urmările au fost în unele cazuri fatale. Este bine să-și vaccineze copiii, tocmai prin prisma acestui lucru”, a precizat dr. Andra Ligia Roncea (Priboi).
Cererea pentru vaccinare este una ridicată la nivelul județului, potrivit directorului DSP Teleorman, Stelian Cristea. Pe lângă centrele de vaccinare deschise în orașele din județ, se imunizează în continuare cu echipele mobile în localitățile rurale ale județului. Potrivit directorului DSP Teleorman, vineri se imunizează la Putineiu și Brânceni, iar săptămâna viitoare se va imuniza la Poeni și Gratia.
“Programul acesta pe care l-am gândit – vaccinare la tine în localitate – dă rezultate. Așteptăm și noi cu mare interes, dacă nu obligativitatea vaccinării, cel puțin din Parlament să iasă o lege de așa manieră încât fie vaccinare, fie trecere prin boală, fie testare RT-PCR, să reușim să scădem presiunea de pe sistemul sanitar”, a explicat Stelian Cristea.
Sursa citată a transmis că, până în prezent, peste 40% din persoanele eligibile pentru vaccinare, cu vârste de peste 12 ani, s-au imunizat împotriva COVID-19, la nivelul județului Teleorman. În ultimele 24 de ore, în Teleorman, 826 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-29, conform datelor oficiale.
Subiecul a fost discutat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă ținute cu ocazia decorării medicului Andra Roncea (Priboi) cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, cu ocazia Zilei Naționale a României.
“Mă simt același om ca și înainte. Nu mi-a adus în plus decât onoarea de a primi această decorație. Eu sunt aceeași, nu am cum să mă schimb, să fiu altfel. (…) Sunt onorată că am primit această distincție, care este de fapt o încununare a tot ceea ce am făcut noi toți la Spitalul Caritas. Deși pe acest brevet scrie numele Roncea, el reprezintă toată munca și tot efortul depus de noi toți la un loc, pentru că am trecut împreună prin momente foarte grele, printr-o muncă asiduă, au fost momente în care ne-am lăsat familiile și tot ce aveam de făcut pentru a rămâne alături de pacienșii noștri”, a mai spus dr. Andra Roncea (Priboi).