teleormaneanul.ro

29 de focare de pestă porcină stinse în ultima săptămână – numărul focarelor active este de 83

Must read

La nivel național, în ultima săptămână au fost stinse 46 focare pestă porcină africană (PPA), dintre acestea 29 la nivelul județului Teleorman, potrivit celei mai recente raportări transmise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În schimb, în intervalul 29 octombrie – 04 noiembrie au fost înregistrate 24 de focare noi de PPA, dintre care unul în Teleorman.

- Publicitate -

Sursa citată transmite că, la data de 4 noiembrie erau active 563 de focare de PPA, dintre care 21 în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 385.794 de porcine (animale afectate din focarele active). La nivelul județului Teleorman, la data menționată erau active 83 de focare de pestă porcină africană.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.911 de cazuri la mistreți în 41 de județe. Pentru Teleorman, potrivit cifrelor oficiale, au fost confirmate 492 de cazuri la mistreți găsiți morți și alte 50 la mistreți vânați.

- Advertisement -

More articles

Latest article