teleormaneanul.ro

19 copii cu vârste între 5 și 11 ani s-au vaccinat anti-COVID în județ; peste 5.100 imunizați la nivel national

Must read

5.141 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost vaccinați anti-COVID cu serul Pfizer pediatric, dintre aceștia numai 19 în județul Teleorman, se arată într-o situație a Institutului Național de Sănătate Publică, la solicitarea Edupedu.ro. Campania de imunizare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani a debutat pe 26 ianuarie, iar datele transmise sunt valabile pentru ziua de 1 februarie.

- Publicitate -

Conform datelor transmise, cel mai prost stă județul Brăila unde a fost imunizat un singur copil din grupa de vârstă menționată, dar nu stau mai bine nici județele Giurgiu (cu 7 copii vaccinați) și județul Caraș Severin (cu 9 copii vaccinați). La polul opus, cei mai mulți copii vaccinați anti-COVID sunt în București – 2119. De asemenea, la Cluj s-au vaccinat 473 de copii din grupa de vârstă 5 – 11 ani, la Timiș – 277, iar la Constanța 197.

Vaccinul pediatric Comirnaty, cu care sunt imunizați copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, este produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech.

Programarea pentru vaccinarea copiilor de 5-11 ani se poate face în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, potrivit CNCAV. Imunizarea se poate face însă și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie, dacă aceștia au solicitat doze pediatrice.

Pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.

- Advertisement -

More articles

Latest article