teleormaneanul.ro

163 de ani de la Unirea Principatelor, sărbătoriți la Alexandria

Must read

Împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române înfăptuită în 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza a fost marcată de autoritățile județene și cele de la nivel local și la Alexandria. La evenimentul care a avut loc, luni, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiul reședință de județ au luat parte subprefectul județului Florin Tăbărana, președintele Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea, viceprimarul Alexandriei, Ionela Ene, senatorul Dănuț Cristescu, deputatul PSD Florin Piper Savu și deputații PNL Ică Florică Calotă și Maria Stoian, dar și șefi ai instituțiilor deconcentrate, consilieri județeni și locali și reprezentanți ai partidelor politice.

- Publicitate -

Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului și intonarea Imnului, a continuat cu oficierea serviciului religios și depunerea de coroane de flori. Fiind desfășurat, și în acest an, în context pandemic, participanții la eveniment nu s-au prins în Hora Unirii și nici nu au adresat alocuțiuni.

Însă, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 și a frigului de-afară, numeroși alexăndreni, de toate vârstele, au ales să-și rupă jumătate de oră din ziua de luni, pentru a participa la celebrarea a 163 de ani de la Mica Unire.

- Advertisement -

More articles

Latest article