teleormaneanul.ro

103 ani de la Marea Unire – Ziua Națională, sărbătorită la Alexandria

Must read

La Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din municipiul Alexandria a avut loc, miercuri, evenimentul prilejuit de Ziua Națională a României. Au luat parte la ceremonie subprefecții Florin Tăbărana și Gigi Nădrag, vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Florescu, primarul Alexandriei Victor Drăgușin și viceprimarii Ionela Ene și Augustin Ioan, senatorii Eugen Pîrvulescu și Dănuț Cristescu și deputații Calotă Florică Ică, Paul Stancu și Maria Stoian, reprezentanții Centrului Militar Județean Teleorman, conducători ai instituțiilor deconcentrate din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, șefi ai instituțiilor deconcentrate, precum și militari în rezervă și retragere și reprezentanți ai partidelor politice.

- Publicitate -

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului național al României, a continuat cu oficierea serviciului religios și s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori. Cu toate că a fost desfășurat în context pandemic, cu numeroase restricții în vigoare, din cadrul evenimentului nu au lipsit de această dată discursurile oficialităților.

De asemenea, vremea bună pentru prima zi de iarnă calendaristică a scos din case numerosi alexăndreni, purtând tricolorul.

Cu 103 ani în urmă, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia a adoptat Rezoluția prin care s-a consfințit unirea tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu Regatul României. Ziua de 1 Decembrie 1918 a rămas în istoria poporului român drept ziua triumfului idealului național – unitatea, iar Mare Unire – cea mai frumoasă pagină din istoria României.

- Advertisement -

More articles

Latest article