teleormaneanul.ro

Listele obiectivelor de investiții finanțate prin “Anghel Saligny”, finalizate în 29 de județe. Teleorman rămâne pe lista de așteptare

Must read

Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții “Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru încă patru județe, respectiv Caraș-Severin, Giurgiu, Ialomița și Mehedinți, urmând alocările și pentru celelalte județe, au anunțat, vineri, reprezentanții Ministerului.

- Publicitate -

Cele patru județe se alătură celorlalte 25 (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin Program.

Până în prezent, lista de investiții finanțate pentru Teleorman nu a fost finalizată, astfel că cel puțin deocamdată județul rămâne pe lista de așteptare.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Potrivit datelor făcute publice județului Teleorman îi revine suma de 1.532.392.372 lei, din care 656.739.588 este alocarea pentru apă și canalizare, iar 875.652.784 pentru drumuri și poduri. De asemenea, pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. Județului Teleorman aer urma să-i revină peste 229 de milioane de lei.

- Advertisement -

More articles

Latest article