teleormaneanul.ro

Documentele emise de Primăria Alexandria și care au expirat pe durata stării de alertă pot fi reînnoite până la începutul lunii iunie

Must read

Persoanele care dețin documente emise de Primăria Alexandria – certificate de urbanism, autorizații de construire, contracte de închiriere, concesiune etc. și care au expirat pe durata stării de alertă sau care urmează să expire trebuie să se prezinte la sediul instituției din str. Dunării, nr. 139, sau la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Alexandria din str. Ion Creangă, nr. 57, bl. G Modern (pentru Cărțile de Identitate), în vederea reînnoirii acestora, până la data de 6 iunie, au anunțat reprezentanții instituției.

- Publicitate -

“Pentru a preveni anumite situații neplăcute, Primăria Alexandria încurajează cetățenii să inițieze, din timp, demersurile necesare în vederea prelungirii valabilității documentelor emise și expirate pe perioada stării de alertă, sau care urmează să expire.

În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (5) din Legea nr. 55/2020 privind declararea stării de alertă pe teritoriul României, valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

Totodată, menționăm faptul că starea de alertă a fost instituită în data de 18 mai 2020, fiind prelungită ultima dată, cu alte 30 de zile, începând cu 07 februarie 2022 prin H.G. nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Prin urmare, starea de alertă nu a mai fost prelungită după data de 08 martie 2022, ziua ulterioară acesteia fiind data ridicării tuturor restricțiilor”, arată sursa citată.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article