teleormaneanul.ro

Detectoare de fum și monoxid de carbon montate în gospodării din 15 localități din județ

Must read

În cursul anului trecut, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a nu mai puțin de 440 de incendii (în medie 1,2 pe zi), izbucnite în gospodăriile cetățenești din județ, majoritatea la case de locuit. Potrivit datelor centralizate de ISU Teleorman, incendiile au afectat sute de persoane, din care șase au fost rănite, necesitând transportarea la spital, iar alte zece persoane și-au pierdut viața.

- Publicitate -

Având în vedere faptul că un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești, s-a concluzionat că este nevoie de o nouă campanie de informare preventivă și de pregătire a populației. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

Aceste dispozitive au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Campania „Detector pentru viață” își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz.

Parte a eforturilor de conștientizare și educare privind prevenirea acestor riscuri, E.ON și Delgaz Grid au donat, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), pentru a fi distribuite, gratuit, către familii din mai multe zone din țară, inclusiv în județul Teleorman.

Pe baza datelor statistice privind numărul de incendii produse la gospodării, în special cele rezultate cu victime, precum și cu sprijinul autorităților locale, au fost identificate locuințele care se încadrează în criteriile de montare a detectoarelor, de pe raza a 15 localități – Călugăru, Crângeni, Drăgănești Vlașca, Drăgănești de Vede, Lunca, Năvodari, Poroschia, Purani, Salcia, Stejaru, Sfințești, Siliștea Gumești, Traian, Vârtoapele de Jos și Vârtoapele de Sus.

La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul ISU Teleorman au ajuns 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid carbon, care au fost distribuite, luni, subunităților de intervenție din Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle și Zimnicea, pentru a putea fi montate în localitățile identificate, aflate în zona de competență a acestora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Advertisement -

More articles

Latest article