teleormaneanul.ro

Centru de prevenire a criminalității, la Alexandria

Must read

Primarul Alexandriei și șefii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Al D Ghica” al Județului Teleorman și Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman au semnat, joi, acordul de parteneriat între Municipiul Alexandria și cele trei instituții din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, în vederea înființării Centrului de Prevenire a Criminalității și Educație pentru Siguranța Cetățeanului Alexandria.

- Publicitate -

“Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, cms. șef Gheorghe Valentin Dumitrașcu, inspector șef I.P.J. Teleorman, col. Marius Stancu, inspector șef I.S.U. Teleorman și lt. col. Mihai Ionel, inspector șef  I.J.J. Teleorman au semnat joi, 30 iunie 2022, Acordul de parteneriat între instituțiile pe care le reprezintă, aprobat prin HCL 139/30.05.2022, în vederea înființării Centrului de Prevenire a Criminalității și Educație pentru Siguranța Cetățeanului Alexandria. Acest centru va funcționa în imobilul situat pe str. Ion Creangă nr. 79 (fosta Grădiniță nr. 2), care a fost reabilitat și va fi dotat corespunzător de Primăria Municipiului Alexandria, inaugurarea urmând să aibă loc după începerea anului școlar 2022-2023”, au transmis reprezentanții Primăriei Alexandria.

Potrivit sursei citate, înființarea centrului are ca scop realizarea unui parteneriat între instituții pentru creșterea siguranței în școli și în afară unităților de învățământ, sporirea calității învățământului, educarea elevilor și a părinților în vederea dezvoltării unui comportament preventiv față de posibile situații periculoase, informarea cadrelor didactice asupra celor mai bune metode de a interveni rapid în cazul în care constată existența unor situații cu potențial periculos și eficientizarea colaborării între părțile semnatare.

În perioada următoare va fi aprobat și planul acțiunilor care se vor derula în cadrul acestui parteneriat,  cele patru instituții partenere urmând să susțină și să realizeze în comun acțiuni educative, seminarii și manifestări, pentru prevenirea infracțiunilor, a altor fapte antisociale, menținerea ordinii și liniștii publice, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul cetățenilor, formarea unor valori şi atitudini concentrate pe grija pentru viaţa personală şi a celorlalţi, dar și preocuparea pentru prevenirea şi limitarea efectelor diferitelor situaţii de urgenţă. Activitătile de prevenire a criminalității și a situațiilor de urgență vor fi destinate reducerii riscului de victimizare și de implicare în activități infracționale a unor categorii de persoane cu grad ridicat de vulnerabilitate, creșterii nivelului de securitate al cetățenilor și bunurilor.

- Advertisement -

More articles

Latest article