teleormaneanul.ro

Campania „Curăţăm România” a debutat în Teleorman – 500 de kilograme de deșeuri, strânse în prima zi a acțiunii

Must read

Campania Naţională “Curăţăm România”, iniţiată de Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, a început, miercuri, în Teleorman, printr-o acţiune de ecologizare în Pădurea Vedea din Alexandria, la care au luat parte 50 de reprezentanţi din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Națioane de Mediu Teleorman, Serviciului de Gospodărire a Apei Teleorman, Direcţiei Silvice Teleorman şi Agenției Naționale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Teleorman.

- Publicitate -

“Campania Naţională “Curăţăm România” este despre iniţiativă, dorinţa de a arăta că se poate, despre puterea exemplului şi grijă faţă de judeţul în care locuim. Astfel, împreună cu voluntarii prezenţi la acţiune am reuşit să strângem aproximativ 500 kg deşeuri. Prin acţiunile organizate dorim să schimbăm percepţia şi atitudinea instituţiilor, a factorilor de răspundere şi a cetăţenilor din localităţile în care va avea loc campania. Dorim să-i responsabilizăm şi să-i implicăm activ pe toţi cei care ne vor fi parteneri sau beneficiari ai campaniei, în scopul colectării selective a deşeurilor abandonate şi pentru predarea acestora într-un mod corect şi prietenos cu mediul. Împreună suntem şi mai puternici. De aceea, aşteptăm alături de noi voluntari din toate localităţile judeţului, ce urmează să fie ecologizate, să arătăm că ne pasă de mediul în care trăim, ne pasă de sănătatea noastră. Vă invităm să apreciaţi şi să urmăriţi pagina de Facebook dedicată proiectului “Curăţăm România”. Pe pagină puteţi urmări acţiunile de igienizare desfăşurate la nivel naţional şi puteţi afla detalii despre campanie”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman.

Timp de o lună de zile, în intervalul 04 aprilie – 04 mai, la nivel național se derulează campania „Curăţăm România”, proiect inițiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, la nivel județean, echipe comune de lucru, compuse din reprezentanţi ai tuturor instituţiilor din subordonare Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Direcţia Silvică, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Teleorman) precum şi ai unităţilor administrativ-teritoriale, organizează acţiuni de colectare de deşeuri din zonele de depozitare ilegală.

- Advertisement -

More articles

Latest article